top of page

sob., 27. jul.

|

Gorizia

Biréli Lagrène (Francija)

Biréli Lagrène je eden najbolj cenjenih in vsestranskih francoskih kitaristov. Na njegov začetni slog je močno vplival legendarni Django Reinhardt, pozneje pa je Lagrène razvil edinstven stil, v katerem je združil vpliva tradicionalnega jazza, bebopa in fusion jazza.

Vstopnice niso v prodaji
Ogled drugih dogodkov
Biréli Lagrène (Francija)
Biréli Lagrène (Francija)

Datum & Kraj

27. jul. 2024, 21:00 – 23:00

Gorizia, Via degli Scogli, 70, 34170 Gorizia GO, Italija

Podrobnosti

Biréli Lagrène (Francija)            

Biréli Lagrène je eden najbolj cenjenih in vsestranskih francoskih kitaristov našega časa. Rodil se je leta 1966 v romski družini v alzacijskem kraju Soufflenheim, njegov oče in dedek pa sta bila oba kitarista, zato je odraščal v tradiciji romske kitare. Za kitaro je poprijel že v zgodnjem otroštvu, hitro izkazal svoj talent in se uveljavil kot čudežni deček jazza. Na njegov slog igranja je na začetku močno vplival legendarni evropski jazz kitarist Django Reinhardt, pozneje pa je Lagrène razvil edinstven stil, v katerem je združil vplive tradicionalnega jazza, bebopa, post-bopa, swinga in fusion jazza. Zaradi svoje tehnične spretnosti, občutka za improvizacijo in sposobnosti prehajanja med različnimi glasbenimi žanri v svetu jazza velja za vrhunskega mojstra, ki ga morate videti in slišati v živo.

Zasedba: Biréli Lagrène – električna kitara

Več info:  https://birelilagrene.com/

Vstopnina: 20€ / 17€ (predprodaja)

Predprodaja: TBA

Italiano:

Biréli Lagrène (Francija)

Biréli Lagrène è uno dei chitarristi più acclamati e versatili del panorama musicale contemporaneo. Nato in Francia, Lagrène ha iniziato a suonare la chitarra in tenera età, dimostrando fin da subito un talento straordinario che lo ha portato ad emergere come un prodigio della musica jazz. Il suo stile iniziale era fortemente influenzato dal leggendario Django Reinhardt ma, successivamente, Lagrène ha rapidamente sviluppato una voce unica, integrando influenze dal jazz tradizionale al bebop, fino al jazz fusion. La sua abilità tecnica, la sua improvvisazione fluida e la sua capacità di spaziare tra diversi generi musicali lo hanno reso un artista straordinario da ascoltare e ammirare.

Formazione: Biréli Lagrène - electric guitar

Maggiori info: https://birelilagrene.com/

Ingresso Intero € 20,00 / Ingresso Ridotto € 17,00

Deli

bottom of page