top of page

gio 01 ago

|

Nova Gorica

BOMBINO (Niger)

Ena vidnješih zvezd »sahareskega bluza«, tuareški vokalist in kitarist Bombino, čigar glasba tradicionalne berberske ritme združuje z energijo rokenrola in miroljubnimi pesmimi, se vrača v Slovenijo. Obvezen obisk za fene imen, kot so Tinariwen, Mdou Moctar in Tamikrest!

Vstopnice niso v prodaji
Ogled drugih dogodkov
BOMBINO (Niger)
BOMBINO (Niger)

Time & Location

01 ago 2024, 19:00 – 23:30

Nova Gorica, Grajska cesta 1, 5000 Nova Gorica, Slovenija

About the event

21h @ predverje gradu Kromberk:

BOMBINO (Niger)*

Ena vidnješih zvezd »sahareskega bluza«, tuareški vokalist in kitarist Bombino, čigar glasba tradicionalne berberske ritme združuje z energijo rokenrola in miroljubnimi pesmimi, se vrača v Slovenijo. V zadnjih 15 letih se je uveljavil kot eno najodmevnejših glasbenih imen iz področja Sahare, leta 2018 pa je bil tudi nominiran za nagrado grammy v kategoriji »world music«. Svetovno javnost je omrežil s svojim očarljivim vokalom in hipnotičnim igranjem električne kitare, za katero se je kot najstnik navdušil ob gledanju videospotov idolov, kot so Jimi Hendrix, Dire Straits in Ali Farka Touré. Tudi po desetih izdanih ploščah (zadnja, Sahel, je pri založbi Partisan Records izšla leta 2023) in nastopih po vsem svetu še naprej sledi svojemu poslanstvu, da z glasbo širi ljubezen, sočutje in lepoto tuareške kulture. Obvezen obisk za fene imen, kot so Tinariwen, Mdou Moctar in Tamikrest!

Zasedba: Omara “Bombino” Moctar – električna kitara, vokal; Youba Dia – bas kitara; Illias Mohamed – ritem kitara; Corey Wilhelm – bobni; Mohamed Araki Eltayeb – klaviature 

Več informacij: www.bombinomusic.com/

Vstopnina: 25€ / 20€ (predprodaja)

Predprodaja: www.mojekarte.si/bombino

*Dogodek nastaja v kooprodukciji s festivalom Sexto 'Nplugged.

19h @ Amfiteater gradu Kromberk:

Tržnica Dobrote sveta

Ponudba slovenske in italijanske lokalno predelane hrane ter pijače v amfiteatru gradu Kromberk.

Poletni festival Glasbe sveta ne ponuja le tradicije in iskrenosti z glasbo, ampak tudi z domačimi dobrotami. Oljkarji, vinarji, sirarji, zeliščarji, čebelarji, pivovarji in drugi lokalni čezmejni pridelovalci na Tržnico dobrot prinesejo svoje pridelke in jih ponudijo v okušanje in nakup gostom. Poudarjamo prijaznost do narave in ljudi. Razvajali vas bomo z zdravo prehrano ter domačimi in ekološkimi pridelki. Na Tržnici dobrot bodo prisotni tudi domači rokodelci in umetniški ustvarjalci.

Vstop na tržnico Dobrote sveta je za vse obiskovalce prost.

Share this event

bottom of page