top of page

sab 03 ago

|

Nova Gorica

RICHARD GALLIANO predstavlja Passion Galliano: ‘Around Gershwin’ (FRA)

Glasbenik velikega svetovnega formata, virtuoz na harmoniki in tangovskem bandoneonu, inovativni skladatelj ter varovanec prestižne založbe Deutsche Grammophon, na Grad Kromberk prihaja s koncertom, ki temelji na glasbi ikoničnega ameriškega skladatelja Georgea Gershwina.

RICHARD GALLIANO predstavlja Passion Galliano: ‘Around Gershwin’ (FRA)
RICHARD GALLIANO predstavlja Passion Galliano: ‘Around Gershwin’ (FRA)

Time & Location

03 ago 2024, 19:00 – 23:30

Nova Gorica, Grad Kromberk, Grajska cesta 1, 5000 Nova Gorica, Slovenija

About the event

21h @ predverje gradu Kromberk:

RICHARD GALLIANO predstavlja Passion Galliano: ‘Around Gershwin’ (Francija)

Richard Galliano je glasbenik velikega svetovnega formata, virtuoz na  harmoniki in tangovskem bandoneonu, inovativni skladatelj ter varovanec  prestižne založbe Deutsche Grammophon. Na Grad Kromberk prihaja s  koncertom, ki temelji na glasbi ikoničnega ameriškega skladatelja  Georgea Gershwina, ki se je med drugim podpisal pod nekatere kultne jazz  standarde, orekstralna dela, kot sta Rapsodija v modrem (1924) in Amerikanec v Parizu (1928), ter opero Porgy and Bess (1935). Galliano vas bo peljal na brezčasno glasbeno odisejado, kjer bodo zabrisane vse stilistične in časovne meje. Album ‘Around Gershwin’,  ki bo pri založbi Pentatone izšel septembra 2024, predstavlja intimno  odo ljubezni, a hkrati tudi drzen in duhovit dialog z vplivnim ameriškim  skladateljem, ki je zaznamoval glasbo 20. stoletja.

Zasedba: Richard Galliano – harmonika, bandoneon

Več informacij: www.richardgalliano.com/

Vstopnina: 25€ / 20€ (predprodaja)

Predprodaja: mojekarte.si

19h @ Amfiteater gradu Kromberk:

Tržnica Dobrote sveta

Ponudba slovenske in italijanske lokalno predelane hrane ter pijače v amfiteatru gradu Kromberk.

Poletni festival Glasbe sveta ne ponuja le tradicije in iskrenosti z  glasbo, ampak tudi z domačimi dobrotami. Oljkarji, vinarji, sirarji,  zeliščarji, čebelarji, pivovarji in drugi lokalni čezmejni pridelovalci  na Tržnico dobrot prinesejo svoje pridelke in jih ponudijo v okušanje in  nakup gostom. Poudarjamo prijaznost do narave in ljudi. Razvajali vas  bomo z zdravo prehrano ter domačimi in ekološkimi pridelki. Na Tržnici  dobrot bodo prisotni tudi domači rokodelci in umetniški ustvarjalci.

Vstop na Tržnico dobrot je za obiskovalce prost.

Share this event

bottom of page